Quantcast

Detingut l'empresari hoteler espanyol Luis Riu a Miami per corrupció

El conseller delegat de la cadena hotelera Riu, Luis Riu, ha estat detingut a Miami (EUA) acusat de corrupció, segons informa el diari nord-americà 'El Nou Herald'.

Riu es va lliurar ahir a les autoritats de Florida per enfrontar-se a les acusacions que va oferir estada gratis en hotels de luxe al llavors director de Construcció de Miami Beach, Mariano Fernández, a canvi de la seva autorització per a la renovació a gran escala d'un hotel a South Beach.

Després d'arribar en un vol des d'Espanya, Luis Riu es va lliurar a un tribunal de Miami-Dade, on el van emmanillar i el van processar. Riu sortirà de presó perquè se li permetrà pagar una fiança de 20.000 dòlars nord-americans, el que li permetrà tornar a Mallorca.

La setmana passada, els fiscals van acusar a Mariano Fernández, antic director de Construcció de Miami Beach, així com a Riu i al vicepresident regional de l'empresa, Alejandro Sánchez de l'Arc.

Riu és propietari de la cadena d'hotels juntament amb la seva germana. Els seus avis van establir la cadena el 1953 a Mallorca i en l'actualitat l'empresa dóna feina a més de 28.000 persones i compta amb més de quatre milions de clients anuals.