Quantcast

El Govern britànic ha decidit retirar les ajudes a les ONG que protagonitzin escàndols sexuals

La ministra d' Cooperació del Regne Unit , Penny Mordaunt , ha llançat l'advertiment que el Govern britànic retirarà totes les ajudes econòmiques a les organitzacions que s'hagin vist embolicades a escàndols sexuals . El Govern britànic es reunirà aquest dilluns per decidir si aquesta mesura es fa efectiva.

L'informe intern de 2011 de la ONG parla d'una cultura d'impunitat per part dels membres de l'ONG que es va desplegar a Haití i es diu que " no es pot descartar que alguna de les prostitutes és menor d'edat ", de manera que la reputació d'Oxfam es veu encara més devastada.

Des de la ONG , la seva directora executiva Winnie Byanyima , ha declarat estar " profundament dolguda " per l'escàndol que envolta a Oxfam. La directora, que va assumir el càrrec el 2013, ha remarcat que, des que ella va assumir la direcció , que ha passat a 2010 no podria haver tornat a ocórrer .

" Em sento profundament dolguda . El que va succeir a Haití va ser que uns pocs homes privilegiats van abusar de les mateixes persones que se suposava que havien de protegir , usant el poder que tenien d'Oxfam per abusar de dones sense poder. Em trenca el cor "van ser les seves paraules en una entrevista per a l'agència britànica Reuters . També va remarcar que per Oxfam cal restaurar i tornar a edificar " la confiança , volem construir aquesta confiança. Ens comprometem a ser honestos, transparents i responsables davant el problema de la conducta sexual inapropiada. Estem en un lloc diferent avui "va concloure.

la reputació de l'organització es va veure mortalment danyada després que fos notícia la contractació de prostitutes menors de edat per part dels dirigents que Oxfam Internacional desplegats a Haití en el anys 2010.