Quantcast

Torna la Champions: les 5 claus que has de tenir en compte en l'anada dels vuitens

La Champions League torna a ajuntar-se amb Sant Valentí. El Dia dels enamorats torna a batallar amb la màxima competició europea. Febrer és el mes més esperat per tot el món.

Però, què claus i dades cal tenir en compte en l'anada dels vuitens?

1. Què ha de fer el Madrid per doblegar el PSG?

25 gols en 6 partits. Aquesta és ni més ni menys xifra de Cavani, Mbappé i Neymar. És a dir, gairebé 5 gols per partit. Europa se sotmet i tremola davant en el nou trident de moda. La BBC va quedar enrere fa temps i la 'Casablanca' s'ha assentat com un dels atacs més temuts del continent

Carvajar no jugarà l'anada. De ben segur, Nacho ocuparà el lateral. Serà l'encarregat de frenar Neymar. El Bernabéu és, a més, un dels estadis on millor s'ho ha passat 'Ney'. Només va visitar l'estadi merengue tres vegades, però es va portar a la motxilla dos gols i dues assistències. Nacho buscarà frenar-lo amb la bona feina que demostra cada vegada que té minuts a la defensa blanca,

2. El Liverpool, a per un nou rècord

Que el PSG – Reial Madrid eclipsa la jornada està clar. Ara bé, els altres trobades són de talla també. El Liverpool – Porto s'erigeix ??com un dels partits més atractius de la ronda de vuitens de final.

61 gols en 27 partits de Premier League i 23 en els sis de la fase de grups de la Lliga de Campions , el Liverpool s'alça així com una dels equips més nocius en atac. Pocs equips poden presumir d'haver marcat gairebé 4 gols -3'62, en concret- per partit a la Champions. Salah ja va donar espectacle la passada edició. Es frega les mans davant les baixes a la defensa portuguesa, Felipe està sancionat per la primera trobada i Marcano és dubte.

3. Messi buscarà capitanejar el Barcelona davant el seu pitjor malson

L'equip que dirigeix ??Antonio Conte és l'únic que ha aconseguit aturar en els últims anys a "La formiga atòmica". La dada afavoreix el Barcelona: e n els passats set enfrontaments entre tots dos conjunts, l'equip blaugrana s'ha classificat en sis d'ells.

L'astre argentí s'ha mesurat en vuit ocasions al Chelsea i mai ha pogut marcar al quadre londinenc. Dels seus 29 trets, la decisió més dolorós va ser el penal que va fallar el 2012 davant Cech al Camp Nou i que li va costar l'eliminació el Barça. Messi ha marcat tres gols en els quatre partits que ha disputat en aquesta Champions League mentre que són 20 les dianes que ha aconseguit en Laliga. Kanté vs Messi, duel de 'alçada'.

4. Sevilla i la maledicció dels vuitens, A la quarta anirà la vençuda?

El Sevilla arriba per quarta vegada en els últims anys als vuitens de final de Champions League. El conjunt de Nervión només ha aconseguit passar dels vuitens de final a 1958 quan van passar de vuitens de final per després caure a quarts davant el Reial Madrid. Ja en aquest segle, el Sevilla ha caigut cada vegada que ha estat en aquesta ronda. El 2008 el Fenerbache els eliminava a la tanda de penals. El 2010 el CSKA de Moscou de Vagner Love, Doumbia i Honda els deixava sense quarts després d'una falta d'Honda en la qual Palop va poder fer més.

La temporada passada el Leicester remuntava al King power Stadium a un Sevilla que venia amb un 2-1 de l'anada i al qual se li va escapar l'eliminatòria. Aquest any el Sevilla ho tindrà difícil davant l'United de Mou, però els de Nervión es creixen en aquestes situacions i els de Manchester han demostrat que de moment tenen més noms que joc.

5. ¿Acabarà definitivament la crisi del Roma amb una victòria en la seva competició fetitxe de la temporada?