Quantcast

El Govern proposa a Guindos com a candidat a la Vicepresidència del BCE

El Govern espanyol ha proposat al ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, com a candidat a la Vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE). En una reunió de l'Eurogrup aquest mes de febrer es realitzarà, per majoria qualificada, l'elecció.

Així ho ha indicat el Ministeri d'Economia en una nota en què ha precisat que l'ambaixador de la Representació Permanent d'Espanya davant la UE (Reper) ha dirigit una carta al president de l'Eurogrup, Mario Sègol, amb la candidatura de de Guindos.

l'Eurogrup haurà de decidir el candidat que proposa al Consell Europeu en la reunió prevista per al proper 19 de febrer. Per la seva banda, fonts del BCE han indicat a Servimedia que la institució no té cap funció en el procés de selecció del candidat, encara que després que l'Eurogrup hagi decidit a qui proposar, l'Ecofin demanarà al Consell de Govern del Banc Central Europeu que expressi la seva opinió sobre el candidat.

l'Ecofin adoptarà formalment la decisió que s'elevarà al Consell Europeu en la reunió dels propers 22 i 23 de març. El Consell Europeu, per majoria qualificada, triarà per al lloc entre "persones de reconegut prestigi i experiència professional en assumptes monetaris o bancaris" i després de consultar el Parlament Europeu i al Consell de Govern del BCE. El candidat elegit s'incorporarà a la vicepresidència del BCE el proper 1 de juny.

CURRÍCULUM

Luis de Guindos és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per CUNEF , amb Premi Extraordinari Fi de Carrera, i tècnic comercial i economista de l'Estat, número u de la seva promoció.

En el sector públic, entre d'altres l'actual ministre va exercir el càrrec de secretari d'Estat d'Economia i secretari de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics entre 2002 i 2004.

va ser nomenat membre del Consell d'Assumptes Econòmics i Financers de la Unió Europea (Ecofin), l'Eurogrup i convidat permanent de les reunions del G-20.

També va ser governador del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) des de 2012, del Fons Monetari Internacional, del Banc Mundial i del Banc Europeu d'Inversions, entre d'altres.

al sector privat , va ocupar el càrrec de director del Centre del Sector Financer de la consultora PwC i de l'escola de negocis IE Business entre març de 2010 i desembre de 2011.

En PwC també va ser responsable de Serveis Financers, en Nomura Securities va ser president executiu per a Espanya i Portugal, i en Lehman Brothers va ocupar el lloc de president executiu per a Espanya i Portugal entre 2006 i 2008.

A més, de Guindos va ser membre del Consell d'Administració d'Endesa.