Quantcast

Sito Miñanco i 29 membres de la seva banda declaren avui a l'Audiència Nacional

L'històric narcotraficant José Ramón Prado Bugallo, 'Sito Miñanco', i altres 29 membres de la seva organització detinguts dilluns en l'operació Mite 'declaren avui davant la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. En l'operació, realitzada a Algesires (Cadis), Màlaga, Pontevedra, Madrid i Sevilla pels GEO, va resultar ferit un dels arrestats , que es troba hospitalitzat i al qual la magistrada prendrà declaració quan estigui en condicions de respondre. Lamela començarà a prendre declaració aquest dimecres als detinguts a partir de les 8.00 hores.

'Sito Miñanco', de 62 anys i natural de Cambados (Pontevedra), estava en règim de semillibertat des d'abril de 2015 , en compliment d'una condemna per narcotràfic que li va ser imposada el juliol de 2004.

en aparença estava apartat dels negocis il·lícits. Treballava gestionant la recaptació d'una empresa d'aparcaments que operava a Sevilla, Màlaga i Algesires, col·laborava amb una ONG d'assistència a malalts terminals, dormia al Centre d'Inserció Social (CIS) 'Manuel Montesinos Molina' i no s'acostava a Galícia, on tenia prohibit tornar.

va ser detingut a les portes del CIS mentre 30 dels seus col·laboradors eren arrestats en cinc províncies . La 'Operació Mite', dirigida per la jutge Lamela, ha suposat el desmantellament de la banda de 'Sito Miñanco', formada per ciutadans espanyols i colombians.