Quantcast

L'ocupació al gener puja un 6,5% respecte a l'any passat

La Unió Hotelera d'Andorra (UHA) ha donat a conèixer aquest dimarts les dades d'ocupació del mes de gener, les quals es poden interpretar en clau positiva, tenint en compte que han crescut en comparació al gener del 2017. Concretament, parlem d'un percentatge d'ocupació del 78,02%, amb un increment del 6,44% respecte a fa un any, quan va ser del 73,3%. Així mateix, és la millor dada en un mes de gener des del 2011, any en què la Unió Hotelera va començar a tenir registres. Fins ara la més bona era del 2014, amb una ocupació del 76,49%.

També es tracta d'una notícia positiva si es compara amb el mes anterior, el desembre del 2017, quan l'ocupació no va arribar al 58%, el que va representar una disminució del 2% respecte a l'any abans.

Cal anar fins al mes d'agost de l'any passat per trobar un percentatge d'ocupació hotelera similar al d'aquest gener. Llavors va ser del 79,77%, segons dades de la UHA. Ara caldrà veure com evoluciona el febrer, que en general és el mes de l'any amb millors dades d'afluència de turistes als hotels del país. El 2017 es va arribar a una taxa rècord al febrer, concretament del 84,43%.