Quantcast

Activitats per a tothom en els cinc dies de disbauxa del carnaval d'Encamp

Del 10 al 14 de febrer torna el carnaval d’Encamp, vestint la vila encampadana de disbauxa, música i color. El tret de sortida tindrà lloc dissabte 10 de febrer amb la tradicional penjada del carnestoltes a la plaça del Consell cap a migdia i, tot seguit, l’Esbart Sant Romà realitzarà la ballada per a tots els assistents. Cap a les tres de la tarda, les activitats es traslladaran davant de Prada de Moles, on s’iniciarà una desfilada de carrosses i comparses pels principals carrers del poble que comptarà amb l’acompanyament d’una batucada. Les inscripcions es realitzaran al mateix lloc a les 14.30 hores.

Els més petits de la parròquia també podran gaudir de l’espectacle infantil 'Carnaval', a les 17.30 hores a la sala de congressos del Complex esportiu i sociocultural d’Encamp, que finalitzarà amb una xocolatada per als infants. A la sala de festes, a partir de les 22.30 hores, el grup de versions Swing Latino serà l’encarregat de dinamitzar el ball de nit que clourà amb una discoteca mòbil amb Dj Moncho a partir de l’una de la matinada a la sala de congressos.

Diumenge 11 de febrer les activitats previstes començaran amb la tradicional despertada general pels carrers del poble, cap a les sis del matí per passar a les nou del matí a la matança del porc davant de la plaça dels Arínsols. A les quatre de la tarda s’iniciarà el Judici dels contrabandistes que, en acabar, anirà acompanyat d’una botifarrada popular.

El concurs de disfresses infantil tindrà lloc a la sala de congressos del Complex esportiu i sociocultural d’encamp precedit de l’espectacle infantil 'Visca el Carnestoltes', que començarà a les 17.30 hores. L’orquestra Cocktail amenitzarà el ball de tarda cap a les set de la tarda a la sala de festes. Les activitats de nit començaran a les 22.30 hores amb el concert M80 amb el grup de versions Versión Imposible a la sala de festes del complex. Tot seguit, cap a dos quarts d'una, tindrà lloc el concurs de disfresses d’adults. Les inscripcions s’han de realitzar mitja hora abans a la recepció de la sala. La vetllada finalitzarà amb una discoteca mòbil a la sala de congressos.

El 'Ball de l’ossa', declarat festa d’interès nacional, donarà el tret de sortida a les activitats de dilluns 12 de febrer. La representació s'iniciarà a les quatre de la tarda i finalitzarà amb el repartiment d’allioli. Així, l’aparcament del Prat de l’Areny serà l’epicentre de la festa fins que a les 17.30 hores passi el relleu a la sala de congressos del complex, on l’espectacle infantil 'Explosive' distraurà els més petits de la família. La jornada seguirà a les 22.30 hores a la sala de festes del complex amb el ball de nit a càrrec del grup Tremendos i una discoteca mòbil a càrrec de Dj Paco Pil, Ricardo F. Sisu i Dj Moncho, que tindrà lloc a partir de mitjanit i que comptarà també amb la tradicional confitada.

El dimarts 13 de febrer el carnaval s’iniciarà a les set de la tarda amb la despenjada del carnestoltes a la plaça del Consell. A dos quarts d'onze tindrà lloc el ball de nit amb el grup In-versions a la sala de festes del complex on, cap a les 00.30 hores, començarà l’Operació del Carnestoltes que donarà pas a la discoteca mòbil a partir de l’1.30 hores.

El darrer dia de carnaval, dimecres 14 de febrer, se celebrarà la tradicional sardinada popular a la plaça dels Arínsols a les 21 hores, amenitzada per Sandydriverdixie, i es donarà pas a la lectura de les últimes voluntats i la cremada del carnestoltes, cap a les deu de la nit.