Quantcast

La confiança del consumidor es modera a 102,3 punts al gener

L'Indicador de Confiança del Consumidor (ICC) a Espanya es va situar en 102,3 punts al gener , el que suposa un lleuger descens de dues dècimes en comparació amb el mes anterior (102,5 punts).

d'aquesta manera, la confiança dels consumidors trenca amb dos mesos consecutius a l'alça , segons ha informat aquest dilluns el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Des del CIS van subratllar que aquesta pràctica "estabilitat" en l'índex és el resultat "< b> contraposat dels lleugers canvis experimentats "al índex d'expectatives (- 0,9 punts, fins als 111,1) i en el de situació actual, que va repuntar 0,6 punts (fins 93,5).

A més, el CIS ha subratllat que el ICC "continua per sobre dels 100 punts i les diferències entre els seus dos components es mantenen relativament baixes i en valors habituals en èpoques de bonança o estabilitat econòmica ".

en relació amb el mes de gener d l'any passat, el CIS va indicar que l'avanç " segueix sent positiu ", ja que ha crescut quatre punts en els últims dotze mesos, amb una alça per a la valoració de la situació actual de 4,6 punts , mentre que les expectatives ofereixen un increment quelcom menor (+ 3,5 punts).

En termes percentuals el perfil de l'evolució registrada és similar, ja que el ICC va pujar un 4% com a resultat d'un augment del 4,9% en la valoració de la situació actual i del 3,2% en les expectatives.

Prenent com a base gener de 2005 , el ICC es troba a hores d'ara 4,4 punts per sobre dels valors que es van obtenir llavors , mentre que al gener de l'any passat aquesta mateixa diferència se situava en 0,3 punts.