Quantcast

El jutge Llarena manté a la presó l'exconseller d'Interior Joaquim Forn

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat la llibertat sol·licitada per l'exconseller català d'Interior Joaquim Forn.

En un acte, l'instructor subratlla com a factors per apreciar el risc de reiteració delictiva "la incertesa que existeix que la voluntat política majoritària sigui respectar l'ordre legal per aconseguir l'aspiració d'independència que encara avui comparteix l'investigat " i" l'encara propera determinació amb què l'investigat va conduir el seu greu actuació delictiva ", tot i que les seves aportacions hagin de ser necessàriament alienes a l'activitat parlamentària a la qual ha renunciat.

Llarena considera que la instrucció fins ara realitzada confirma l'eventual responsabilitat de l'exconseller d'Interior a la inactivitat dels 17.000 agents dels Mossos al seu càrrec davant la convocatòria del referèndum il·legal del 1- O, i destaca especialment el testimoni del coron el Diego Pérez dels Cobos, com a coordinador del dispositiu policial, que va descriure en la seva compareixença davant l'instructor una actuació policial contrària al compliment de l'ordre d'impedir la celebració de la consulta il·legal.

Una actuació, la de Forn, que segons el magistrat va estar sempre orientada a aparentar una voluntat de compliment de les decisions judicials, però posant en marxa un pla que impedia la seva observança.