Quantcast

Alliberen a Saragossa a 16 nigerianes que eren prostituïdes per una banda d'àmbit europeu

La Policia Nacional, en col·laboració amb Europol, ha desarticulat una banda d'abast europeu que prostituïa dones nigerianes, 17 de les quals han estat alliberades a Saragossa.

Segons ha informat la policia, han estat arrestades 11 persones com a integrants d'aquesta xarxa, que tenia implantació a Espanya, Itàlia, Alemanya i Dinamarca.

Les dones prostituïdes eren captades Benin City (Nigèria) i viatjaven fins a Europa sota la promesa d'una vida millor. Una vegada a Espanya, eren obligades a exercir la prostitució fins que saldessin el deute i vivien sotmeses a un jurament de 'vudú-juju', pel qual comprometien a pagar el deute contret ja no denunciar els seus explotadors.

< p> Un cop captades a Nigèria, la fase de trasllat es realitzava via terrestre per les rutes que travessen diferents països africans fins a la seva arribada a Líbia, on eren internades en campaments. Allà eren custodiades per un membre de l'organització fins que aconseguien l'encreuament a Europa, aquesta vegada per via marítima, utilitzant embarcacions en condicions insegures i amuntegades que les transportaven fins costes italianes.

MALTRACTAMENT FÍSIC I PSICOLÒGIC

Quan arribaven al país transalpí eren altres membres de l'organització qui s'encarregaven del seu allotjament, sempre en circumstàncies penoses, a l'espera de ser traslladades fins a Espanya, concretament Saragossa.

Un cop en territori espanyol, les víctimes eren lliurades al seu madame, iniciant-se la seva esclavitud sexual. Les dones eren reubicades en pisos de la banda que estaven habilitats tant per a l'allotjament de les víctimes com per al seu ús amb clients. Allà patien un continu tracte vexatori i vivien sota amenaces patint maltractament físic i psicològic.

Les dones eren sotmeses a llargues jornades d'explotació al carrer, fins a altes hores de la matinada, sota condicions higièniques sanitàries precàries i exposades a tota mena de perills. En acabar, havien de lliurar els diners obtinguts de la seva explotació sexual a la seva 'madame' com a part del pagament pel deute contret.