Quantcast

FEDA augmenta notablement la producció pròpia el gener

Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) ha tingut un notable increment de la producció pròpia durant el gener, passant dels 4,1 gigawatts hora (GWh) del mateix període del 2017 als 10,2 GWh d'aquest any. Aquests gigawatts s'han generat entre la central hidràulica de FEDA (6,9 GWh), el centre de tractament de residus de la Comella (2 GWh), i la central de cogeneració de Soldeu (1,3 GWh), el que representa el 15,8% del consum total d’Andorra. La producció fotovoltaica de l’estació nacional d’autobusos ha estat de 7.900 kWh. L'augment d'aquesta producció es deu, en gran part, a les precipitacions del mes de gener. Així, només el 8 de gener, l'estació meteorològica automàtica d'Encamp va recollir 40 litres.

El consum elèctric per la seva part, ha estat durant el mateix mes de gener de 64,5 GWh (gigawatts hora), una xifra que representa una disminució del 4,7% respecte al gener del 2017. Les dades de consum del mes indiquen que la potència màxima registrada ha estat de 119,7 MWh i es va produir el 9 de gener a les 12 hores.

Aquest dijous també s'han donat a conèixer dades sobre la demanda elèctrica del 2017 als dos països veïns, Espanya i França. La demanda d'electricitat a Espanya va créixer un 1,1% respecte el 2016, segons les dades que ha publicat aquest dijous Red Eléctrica de España (REE). La demanda elèctrica a França va caure un 0,7% el 2017 en relació a l'any anterior.