Quantcast

El 9è Saló del videojoc combina entreteniment amb formació

Andorra Telecom ha presentat aquest dimecres el novè Saló del videojoc, que se celebrarà del 16 al 18 de febrer en diversos emplaçaments. L'edició d'enguany oferirà l'opció de provar les últimes novetats del mercat i, a més, insistirà en la formació amb un programa d'activitats paral·leles per iniciar els estudiants en les possibilitats laborals que ofereix un sector de gran creixement.

Al Prat del Roure, on tindrà lloc la part lúdica, el Saló disposarà de tretze zones i 93 punts de joc. Entre les novetats, el portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha destacat la zona dedicada als 'e-esports', un sector en creixement, i la potenciació de la realitat virtual i els simuladors de motor. A més, també s'organitzaran dos tornejos: en línia i presencials. Els tornejos virtuals, que es jugaran amb els jocs 'Counter Strike' -'Go', 'FIFA 2018', 'Call of duty', 'Hearthstone' i 'Clash Royal'-, es disputen durant les setmanes prèvies al desenvolupament del certamen. Els tornejos presencials se celebraran durant les jornades del Saló del videojoc.

Entre els col·laboradors, el Saló del videojoc compta amb l'ambaixada de França a Andorra, que ha convidat quatre 'start up' franceses que presentaran les versions beta dels videojocs en què treballen i els testaran amb el públic de l'esdeveniment. Els estudis que participaran són: Masseka Game Studio, que presentarà el joc per a plataformes mòbils 'Kissoro', basat en un joc africà mil·lenari i de gran interès pedagògic; Zero Games Studios, que avançarà en primícia el joc d'estratègia 'Total World War'; Sweet Arsenic Games Studio, que portarà el joc d'estratègia en temps real invertit 'Resilence', i Smilling Crook Studio, que llençarà l'any que ve el seu primer videojoc, 'Arashi'. França és una de les cinc potències mundials en la producció de videojocs.

Aprofitar les oportunitats laborals

Andorra Telecom també vol insistir en l'aspecte formatiu dels videojocs i en les oportunitats professionals que s'obren en el sector, des de ser jugador professional a programar i dissenyar jocs, o dedicar-se al màrqueting i l'estratègia. Per això, sota el títol genèric de 'Fes de la teva passió la teva professió', la Universitat d'Andorra (UdA) i Andorra Telecom organitzen cinc activitats per a diferents públics. La primera tindrà lloc a l'UdA i serà impartida per professors de l'U-Tad Centro Universitario de Tecnología i Arte Digital, que introduiran els estudiants de formació professional i universitaris al món del disseny, la programació i les possibilitats professionals que ofereixen els videojocs. La segona activitat serà als cinemes illa Carlemany, que acolliran una taula rodona d'experts en desenvolupament de videojocs.

Dues activitats més estaran dirigides als infants, amb dos tallers dedicats a la programació júnior de videojocs i a la robòtica en família. Finalment, el museu Carmen Thyssen Andorra organitza l'activitat 'Have an Art day. El quadre pixelat', que permetrà als infants percebre el píxel des del punt de vista d'un pintor.

La presentació del novè Saló del videojoc ha anat a càrrec del portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall; del conseller d'Esports i Informàtica del comú d'Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova; de l'agregat de Premsa i Afers Culturals de l'ambaixada de França a Andorra, Jérôme Vinyolas; de la responsable de Relacions Institucionals de la Universitat d'Andorra, Cristina Yáñez, i del director artístic del museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera.

Les activitats tindran lloc al Prat del Roure, al centre comercial illa Carlemany i als cinemes illa Carlemany, al museu World Champions 99 i a la Universitat d'Andorra.