Quantcast

Els empleats públics es concentren a tot Espanya per la millora de condicions laborals

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha informat avui sobre l'assistència de "milers d'empleats públics" a les concentracions celebrades a tot Espanya per reclamar al Govern una millora en els seus salaris i condicions laborals.

Segons ha informat el sindicat d'empleats públics en un comunicat, les mobilitzacions d'aquest dimecres, que van consistir en concentracions a les delegacions i subdelegacions del Govern per tot Espanya i en el complex dels Nous Ministeris en Madrid, coincideixen amb l'inici de la negociació amb el Ministeri d'Hisenda, que continuaran dilluns que ve.

Per CSIF, "si el ministeri vol un acord que avali la presentació dels Pressupostos Generals de l' estat , han d'incloure un ampli paquet de mesures que donin carpetada als anys de retallades per la crisi econòmica ".

En aquest sentit, entre les reivindicacions dels empleats públics es troben la va recuperar ació del poder adquisitiu perdut des de 2010, entorn del 20 per cent i incloure als empleats públics de l'Administració General de l'Estat en el procés d'equiparació salarial iniciat amb Policia i Guàrdia Civil, pel que fa a les comunitats autònomes.

< p> a més, també reclamen l'aprovació de l'oferta pública d'ocupació, amb una taxa de reposició superior al 100% a la Administració General de l'Estat , per permetre "avançar en la recuperació dels llocs de treball destruïts durant la crisi ". En aquest sentit, el sindicat xifra en 163.000 els llocs de treball perduts des de 2010 en el conjunt de les administracions.

Finalment, demanen també la derogació "del decret que impedeix negociar la jornada de 35 hores i eliminar els descomptes en la nòmina per Incapacitat Temporal ".

a més de les mobilitzacions d'avui, el sindicat també té prevista una" gran manifestació "a Madrid el 24 de febrer que conclourà davant el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. < / p>

La passada setmana, el president de CSIF , Miguel Borra, ja es va reunir amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per fer-li arribar les seves reivindicacions. En aquesta reunió el ministre li va traslladar una oferta de pujada salarial de fins al 8% en tres anys, amb una part fixa del 5,25% i una altra vinculada als objectius de creixement del PIB i reducció del dèficit. La part fixa es repartiria amb un 1,5% el 2018, un 1,75% el 2019 i un 2% el 2020. Llavors, el representant de CSIF ha assenyalat que l'oferta li semblava "molt escassa".