Quantcast

Gener i el primer temporal de llevant de l'any s'acomiaden alhora

El primer temporal de llevant de l'any, que ha portat pluges , vent i mala mar al sud peninsular a causa d'una DANA ( Depressió Aïllada en Nivells Alts ) des de diumenge passat, s'acomiada aquest dimecres coincidint amb l'últim dia de gener, abans que febrer arribi demà amb un canvi brusc en el temps , ja que nevarà durant diversos dies al nord de la península.

la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia ( Aemet), recollida per Servimedia , indica que la major part d'Espanya tindrà el cel serè o poc ennuvolat, amb algunes excepcions. El més significatiu d'aquest dimecres són les precipitacions que podrien ser localment fortes al nord de Tenerife i de Gran Canària , i en el àrea de l'Estret , i el vent fort en aquesta zona del sud de la península.

el temporal de llevant anirà a menys, tot i que la Aemet ha activat l'avís groc per risc de fenòmens marítim s amb onades de fins a tres metres a Almeria (Ponent i capital), Cadis , Granada < / b>, Màlaga i Ceuta . Els avisos desapareixeran a les 16.00 hores .

No obstant això, al sud de Andalusia , al sud-est peninsular, Ceuta i Melilla s'esperen cels ennuvolats o coberts amb precipitacions, més intenses i ocasionalment acompanyades de tempesta a l'àrea del Estret . De forma més feble i dispersa, podria ploure a la resta de Andalusia i zones pròximes. Les precipitacions poden anar ocasionalment acompanyades de fang i tampoc es descarten pluges disperses a la tarda a l'àrea cantàbrica.

D'altra banda, en Canàries s'esperen pluges i ruixats que poden ser localment fortes al nord de Tenerife i de Gran Canària , i acompanyades d'alguna tempesta en punts de l'est de l'arxipèlag. Hi ha avís groc aquesta tarda per nevades a partir de 1.600 a 1.800 metres a les illes de Gran Canària , La Palma i Tenerife < /b>.

Respecto a les temperatures, augmentaran l'Cantàbric oriental i les muntanyes que voregen dos altiplans, i seguiran sent anormalment baixes en Canàries .

Les capitals més caloroses seran Almeria, Còrdova, Las Palmas de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (19ºC); Palma de Mallorca (18), i Badajoz, Màlaga, Múrcia i Sevilla (17), mentre que les temperatures seran més fresques a Osca, Lugo, Pamplona i Santander (12), i la Corunya, Lugo, Lleida, Oviedo, Palència, Sant Sebastià, Segòvia, Valladolid, Vitòria i Zamora (13).