Quantcast

Camp atribueix la baixada de visitants del desembre a un "efecte puntual climatològic"

El ministre Francesc Camp creu que la baixada de l'11% de visitants del mes de desembre, que ha perjudicat sobretot el Pas de la Casa (els turistes francesos han caigut un 36%), és degut a un efecte puntual climatològic i no pas a un problema general de la temporada hivernal. Així, el ministre ha dit que caldrà esperar a final de temporada per fer balanç, i ha augurat que el mes de febrer «pot ser molt bo si el clima ens respecte», a banda d'apuntar que també es poden fer bons resultats durant la Setmana Santa, que enguany cau més d'hora en el calendari.

Camp també ha destacat que la punxada s'ha produït sobretot pel que fa a visitants d'un sol dia, que venen a Andorra per les compres, però que en canvi el nombre de turistes –els que pernocten– ha augmentat un 4%.

També s'ha mostrat convençut que el producte d'hivern del Pas de la Casa «és atractiu», i ha recordat que hi ha diferents públics que hi conviuen, «no només el d'esquí i festa nocturna», ja que la població disposa de més de 3.000 llits d'hotel i més de 5.000 en apartaments turístics. El ministre ha avisat que s'ha de continuar mantenint l'equilibri entre tots els tipus de públic «perquè el Pas de la Casa pugui funcionar», per mantenir el turisme més familiar i evitar «problemes seriosos a la llarga».