Quantcast

QUÈ! crac | Ruth Beitia: "En aquest país no ets ningú si no guanyes medalla"

L'atletisme és considerat l'esport més antic del món. La primera referència històrica a l'atletisme es remunta a l'any 776 a. C. a Grècia. Els Jocs Olímpics són l'esdeveniment internacional més prestigiós i vist arreu del planeta. Des de llavors, fins avui, els millors esportistes del món se citen per donar a llum al millor espectacle esportiu cada quatre anys.

Quatre anys també són els que passen des que s'esmenta, parla, tracta o s'informa sobre aquests esportistes, sobrenomenats ara com "minoritaris", però que tenen el mateix o gairebé més valor que la resta, protagonistes dia a dia a les portades dels mitjans de comunicació.

Ruth Beitia ja va confirmar totes les expectatives generades quan era una jove promesa, batent el rècord d'Espanya en 1998 saltant 1,89 metres. Des de llavors, la seva trajectòria ha estat ascendent. Després dels Jocs Olímpics de Londres 2012 va anunciar la seva retirada, però als pocs mesos va tornar a la competició ja que encara se sentia motivada per seguir guanyant títols . La decisió no va poder ser més encertada i des de llavors ha sumat una nova medalla a Moscou 2013 i s'ha proclamat tricampiona d'Europa (Hèlsinki 2012, Zuric 2014 i Amsterdam 2016).

Per a tancar una carrera esportiva de somni , Beitia va signar l'or olímpic a Rio 2016, coronant-se com la millor saltadora d'altura de la història de l'atletisme espanyol.

la somriure etern de l'atleta ha marcat un abans i un després en l'esport mundial.