Quantcast

L'economia espanyola va créixer un 3,1% el 2017, segons l'INE

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) estima que el creixement en volum del producte interior brut (PIB) d'Espanya en el conjunt de l'any 2017 va ser del 3,1% , segons les dades publicades aquest dimarts per l'organisme.

D'aquesta manera, el creixement del PIB el 2017 es va desaccelerar dues dècimes respecte a l'exercici 2016 , quan l'alça va ser del 3,3%, en línia amb la previsió del Govern. A més, suma quatre anys de creixement.

El PIB va registrar una variació del 0,7% en el quart trimestre de 2017 respecte als tres mesos precedents . Aquesta taxa és una dècima inferior a la registrada en el període juliol-setembre de 2017 i l'economia espanyola encadena ja 17 trimestres consecutius en positiu .

Mentrestant, la variació anual del PIB en el quart trimestre del 2017 es va situar en el 3,1% , taxa similar a la registrada en el tercer trimestre.

Des del INE van recordar que aquesta estimació avanç del PIB trimestral proporciona informació avançada i, per tant, podria no coincidir amb la dada que ofereix la Comptabilitat Nacional trimestral d'Espanya unes setmanes més tard.

el INE publicarà el pròxim 1 de març les taules i quadres complets de la Comptabilitat Nacional Trimestral d'Espanya corresponents al quart trimestre de 2017.

al novembre s'han inscrit en els registres de la propietat 24.882 # hipoteques sobre #viviendas , un 3,7% menys que en el mateix mes de 2016 https://t.co/OntMExQ9Aj # economia # INE pic.twitter.com/Z5yNXg2XpY

& mdash; INE Espanya (@es_INE) 30 gener 2018

< p>