Quantcast

'El petit Nicolás' tornarà a ser jutjat demà per calúmnies contra el CNI

El Jutjat Penal número 16 de Madrid celebrarà demà, dimecres, a partir de les 11.30 hores, la repetició de la vista oral del judici contra Francisco Nicolás Gómez Iglesias , 'el petit Nicolás ', per la suposada comissió de un delicte de calúmnies amb publicitat contra el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

el jove ja va ser jutjat el 2016 per aquest mateix delicte i va resultar condemnat a una multa de 4.320 euros . No obstant això, Francesc Nicolau va apel·lar la resolució a l'Audiència Provincial i la Secció 15 d'aquest tribunal va resoldre al maig de 2017 que la vista havia de repetir-se amb un nou magistrat i amb la declaració en el plenari del comissari Eugenio Pi , la declaració no va ser acceptada en el primer judici.

el tribunal, format pels magistrats Pilar de Prada, Carlos Fraile i Luis Pelluz , va estimar el recurs interposat per ' el petit Nicolás ', que al·legava la vulneració del seu dret a la tutela judicial efectiva a rebutjar-la testifical del exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia, Eugenio Pi .

la seva declaració va ser sol·licitada després de denunciar que el comissari excap d'Afers Interns Marcel·lí Martín Blas, únic testimoni de la Fiscalia, havia incorregut en actuacions irregulars en diverses investigacions policials .

la Secció 15 va recordar en la seva sentència que la testifica r de Pi va ser rebutjada per " extemporània " i per " irrellevant ", i adverteix que l a Llei d'enjudiciament criminal < / b> (LECrim) preveu que la defensa proposi la prova testifical en el judici oral quan " revelacions o retraccions inesperades produeixin alteracions substancials en els judicis, fent necessaris nous elements de prova o alguna sumària instrucció suplementària " .

A més, indicava que precisament de la declaració de Martín Blas es "desprèn la indubtable rellevància " del testimoni de Pi . La Secció 15 considera que es produeix indefensió quan durant el procés un òrgan judicial " impedeix a una part l'exercici del dret de defensa, privant o limitant la seva capacitat d'exercir bé la seva facultat d'al·legar i justificar els seus drets i interessos ".

Per aquest motiu, la Audiència Provincial va acordar declarar nul el judici celebrat al Jutjat del Penal número 25 de Madrid i va ordenar seva repetició. En el primer judici, Francesc Nicolau Gómez va ser condemnat a una multa de 4.320 euros i va resultar absolt del delicte d'injúries contra les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat.