Quantcast

Podem planteja un augment de la despesa en més de 24.000 milions d'euros aquest any

Podem plantejar aquest dilluns un augment de la despesa pública de 24.555.000 d'euros el 2018, que es destinaria a iniciatives com un pla de renda garantida, la gratuïtat de les escoles infantils fins a tres anys i el finançament de la llei de dependència, entre altres mesures.

Així figura en el document 'Comptes per a un nou país', una mena de pressupostos generals de l'Estat alternatius que la formació estatge presentar al Cercle de Belles Arts de Madrid.

la proposta va ser explicada, entre d'altres, pel secretari general del partit, Pablo Iglesias, i per la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero.

el responsable econòmic de Podem, Nacho Álvarez , va dir en aquesta presentació que "és molt preocupant que aquest país assisteixi a una legislatura inert" i ha explicat que aquests comptes que van presentar avui com a alternativa a les actuals comptes del Govern no són "una floritura acadèmica", sinó una proposta "viable".

Segons la formació estatge, la recaptació d'ingressos arribaria fins als 14.805 milions d'euros (11.500 milions directes i 3.300 milions indirectes) que, segons defensen, s'aconseguiria "gràcies a l'efecte expansiu derivat de l'augment de la despesa pública" en 24.500 milions d'euros. Així mateix, en la seva proposta situen les previsions del dèficit al voltant del 3%.