Quantcast

El comerç minorista a Espanya va pujar un 1,2% el 2017

L'Índex General del Comerç Minorista (ICM) a Espanya va registrar un creixement del 1,2% en el conjunt de 2017 i l'ocupació en el sector ho va fer un 1,7% , segons ha informat aquest dilluns el Institut Nacional d'Estadística (INE).

Corregit d'efectes estacionals i de calendari, el ICM va pujar un 1,4% a 2017 . Al desembre, el comerç minorista es va incrementar un 1,5% en la sèrie original, per sota del 3,2% del mes de novembre , amb el que va moderar el seu ritme de creixement a final de l'any.

El índex general sense incloure les estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del 0,7% al desembre.

les vendes al detall van augmentar en totes les comunitats autònomes al desembre respecte al mateix mes de 2016 , excepte en País Basc (& # 8722; 0, 6%) i Extremadura (& # 8722; 0,3%). Canàries (+ 3,4%) i Madrid (+ 3,3%) van presentar els majors increments .

en el conjunt de l'any 2017 , Canàries (+ 3,2%) i Balears (+ 2,8%) van registrar les taxes més elevades . Per contra, Catalunya i Extremadura (totes dues amb & # 8722; 0,2%) i País Basc (& # 8722; 0,1%) van ser les úniques comunitats amb descensos en les vendes.

per la seva banda, l'índex d'ocupació en el sector del comerç minorista va presentar al desembre una variació anual del 1,2% , tres dècimes per sota de la registrada al novembre. L'ocupació en el comerç minorista va augmentar al desembre en taxa anual en 14 comunitats autònomes , amb Canàries al capdavant (+ 3,2%).