Quantcast

El jutge sotmet a acarament a Ignacio González i Maurici Casals per la xivatada del 'cas Lezo'

El titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Madrid, Ramiro García de Déu , celebrarà avui un acarament entre l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González i el president del diari 'La Razón ', Mauricio Casals , per intentar esbrinar la identitat de la " magistrada amiga de la casa " que suposadament va advertir als capitosts del ` cas Lezo ' que estaven sent investigats.

el jutge investiga una denúncia de l'advocat José Luis Mazón , integrat en Contrapoder , que va alertar sobre el suposat delació que hauria donat una magistrada als investigats del `cas Lezo' , que s'instrueix a la Audiència Nacional .

El sumari del cas recull les escoltes telefòniques realitzades a Ignacio González durant la investigació i en una de les seves converses amb l'exministre Eduardo Zaplana assegura qu i Casals li va revelar en un dinar que una magistrada "amiga" de 'La Razón' els alert o a ell ia Edmundo Rodríguez Nebot , exconseller de l'empresa editora del diari, que estaven sent gravats per la Guàrdia Civil .

Rodríguez Nebot < / b>, que també va ser president de Inassa , la filial a Amèrica Llatina del Canal Isabel II i epicentre de la investigació, va sortir de la presó el passat mes de novembre després de pagar una fiança de 100.000 euros . El jutge número 6 de Madrid va dictar una interlocutòria el passat mes de maig en què acordava investigar què magistrada de l' Audiència Nacional podria estar darrere de la filtració. De comprovar-se la veracitat dels fets, la magistrada podria haver incorregut en un delicte de revelació de secrets.

Casals va estar imputat juntament amb el director de ' La Razón' , Francisco Marhuenda , per presumptes delictes de coacció a la presidenta de la Comunitat de Madrid , Cristina Cifuentes, però el jutge Eloy Velasco va decidir arxivar la causa. < / p>