Quantcast

Quinze joves en situació de risc han participat des del mes de juliol en un projecte socioeducatiu

L’àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior va iniciar el mes de juliol de l’any passat una prova pilot del servei d’atenció als adolescents en risc (SAR). Des de llavors aquesta assistència s’ha dut a terme dos cops per setmana, en horari extraescolar, amb la finalitat de respondre a una necessitat socioeducativa dels adolescents en situació de risc. Al llarg d’aquests mesos han participat en aquesta prova quinze adolescents, d’edats compreses entre els 12 i els 16 anys amb situació de risc moderat o greu.

Tal com expliquen des del ministeri d’Afers Socials, l’objectiu d’aquest servei és prevenir noves situacions de risc i evitar la cronicitat de les que ja existeixen, amb la finalitat de fomentar certs aspectes com el desenvolupament personal, la socialització i la compensació de les deficiències socioeducatives.

L’enfocament de la intervenció de què han estat objecte els joves ha tingut una perspectiva participativa, potenciant alhora el jove com a ésser de dret i amb capacitat de decisió.

Durant aquests mesos s’han efectuat diverses activitats que han intentat treballar aspectes que han anat des de l’esfera més personal (centrant-se per exemple en el foment d’hàbits de vida saludables: l’alimentació, la realització d’activitat física, les relacions sanes, etcètera) fins a àmbits d’inserció social mitjançant monogràfics sobre la conscienciació de l’assetjament, dels trastorns alimentaris, discriminacions per motiu de gènere o de raça; i finalment també s’ha treballat el coneixement de l’entorn, les institucions, l’assistència a actes d’altres institucions, etcètera.