Quantcast

Revelen la identitat del tuiter 'Pastrana': De influencer àcid a alcalde del PP

Twitter és un lloc tan meravellós com fosc. Plataforma d' opinàtica barata i reflexions profundes alhora , la xarxa social del grojeo s'acarnissa amb un dels seus usuaris més il·lustres.

Després de diversos anys en l'anonimat, la identitat de Pastrana ( @JosPastr ) ha estat revelada per @Esparroqui , un altre tuiter misteriós que celebra el seu desemmascarament des de la més profunda incògnita.

Segons Esparroquí, Pastrana seria el pseudònim de José Miguel Aspas Cutanda, alcalde des de 2015 de la localitat de Terol de Villar del Cobo (175 habitants) pel Partit Popular .

¡BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMM!

Doncs resulta que Pastrana @JosPastr és un Alcalde del PP! < br />
Aquí està! #Hilo & # 128.071; pic.twitter.com/fnSBIwDoWh

Esparroquí (@Esparroqui) 25 de gener de 2018

Aspas ha estat descobert després que el seu company analitzés i comprovés diverses dades coincidents entre el seu perfil privat i el de @JosPastr . Detallat en un fil de Twitter, Esparroquí va comprovar que la professió, casa, nom i fins i tot gat o guitarra coincidien.

VARIETAT D'OPINIONS

Twitter es va incendiar una vegada va ser desemmascarat Pastrana. El mateix Aspas Cutanda va desactivar el compte i va esborrar el seu rastre provocant innombrables reaccions entre influencers, analistes, experts en comunicació i perfils privats.

L'alt contingut polític del seu compte ha estat portat a debat en desvetllar la pertinença de l' tuiter al Partit Popular. El seu caràcter conservador des de la acidesa no comptava amb el suport d'un ampli sector del ciberespai que ara ataca i ironitza.

Mentre que alguns comptes anònimes com la del propi Esparroquí o Barbijaputa ( @ barbijaputa ) celebraven la seva caiguda, certs líders d'opinió com Juan Soto Ivars -expert en social mitjana-critica la doble moral present a les xarxes.

no, no, Pastrana no ha estat desemmascarat. A l'inrevés. Pastrana està desemmascarant a un munt de falsos defensors de l'anonimat. Drets per als meus, i als altres escarment.

Juan Soto Ivars (@juansotoivars) gener 26 de 2018

Com pot celebrar un perfil anònim el desemmascarament d'un altre? La polèmica està servida. Twitter sempre es va caracteritzar per ser un interessant espai de debat. Fins on arribarà la llibertat? I els valors i la moral?