Quantcast

El diari que difon els noms dels policies nacionals de l'1-O, finançat per la Generalitat

OkDiario informa que, durant la presidència de 22 mesos d'Carles Puigdemont, la Generalitat ha finançat amb gairebé 200.000 euros al diari Directe.cat , que ha difós els noms dels policies del cos nacional que van participar activament en l'1-O.

Coincideix que el responsable del medi és l'exdiputat d'ERC Joan Puig. A més, OKDiario també recull que Oriol Junqueras va dirigir també el mitjà durant un any sencer, precisament fins a ser elegit eurodiputat en les Eleccions de l'any 2009. Directe.cat ha publicat ja gran quantitat de peces en les que surten a la llum noms propis de l'operatiu policial de l'1-O. Això està prohibit, en concret per la Llei 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana.

Únicament en l'any 2016, Catmedia Global va rebre la quantitat de 61.881 euros , només en subvencions de la Generalitat. Fins 57.349 euros en forma de publicitat. En total, gairebé 120.000 euros de diners públics.

El 2017, el Govern va deixar tancat un acord per seguir atorgant diners públics als diaris digitals. L'aplicació de l'article 155 i el context pel qual passa Catalunya, la subvenció de la Generalitat a Directe.cat, en 2017, s'ha retallat fins als 22.673 euros, tal com informa OKDiario.

Ressalta el següent dada: la Generalitat ha disparat progressivament aquesta partida de despesa a mesura que avança el projecte independentista, a segurándose així un suport per part dels mitjans de comunicació.