Quantcast

Desarticulada una banda d'albanesos dedicada al robatori de xalets a la Comunitat de Madrid

La Guàrdia Civil ha detingut cinc integrants d'una banda especialitzada en el robatori d'habitatges unifamiliars a la Comunitat de Madrid . Als cinc detinguts, tres homes i dues mujere s, amb edats compreses entre els 47 i els 21 anys , se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal , robatori amb força en domicilis habitats i atemptat contra agent de l'autoritat.

Segons ha informat la Guàrdia Civil , la investigació de l'operació ' Habitat Tosco 'es va originar després de detectar-o n increment de robatoris en habitatges situats en urbanitzacions perifèriques el' modus operandi 'era similar.

Els detinguts haurien perpetrat prop de 200 robatoris en habitatges que es troben principalment a cavall de les autovies A1 i A6 , com Guadarrama , Boadilla de la Muntanya , Villaviciosa d'Odón , Torrelodones , Las Rozas , Majadahonda , Alpedrete i El Escorial , però també s'han acredito robatoris en altres localitats com Sevilla la Nova , Cobeña o Villalvilla < /b>.

Los integrants d'aquest grup s'havien desplaçat des de Albània el passat mes de novembre i es van assentar en els barris de Chamartín i Sant Blai , on van llogar sengles apartaments per un període de sis mesos. Des de la seva arribada a Espanya van començar a perpetrar els seus robatoris. Després de tornar a Espanya després de les seves vacances nadalenques, van continuar amb les seves malifetes.

El grup robava prèviament vehicles d'alta gamma, amb els quals es traslladaven fins a la zona escollida, on seleccionaven habitatges a l'atzar i perpetraven els robatoris . Triaven urbanitzacions d'alt nivell adquisitiu i sempre habitatges unifamiliars en què romanien escassos cinc minuts si es produïa el salt d'alarma, mentre que si estava desactivada o no en tenien, buscaven la caixa forta que pogués existir en el domicili.

Aquests individus saquejaven l'habitatge , decantant-se per joies , rellotges , petits electrodomèstics , diners en efectiu , documentació personal i roba de marca. Operaven en grups de tres persones i una d'elles quedava encarregada de la vigilància per alertar en cas d'albirar algun vehicle de la Guàrdia Civil.

Les detencions es van precipitar al detectar-se que les dos integrants femenines , que eren les encarregades de desfer-se del gènere, es disposaven a marxar-se amb diverses maletes a les que portaven diversos efectes robats.

Quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir a donar l'alto als homes en la localitat de el Molar (Madrid), aquests es van mostrar extremadament agressius i van intentar atropellar diversos guàrdies civils, el que va obligar a bloquejar-la fugida entre diversos vehicles per aconseguir la seva detenció .

En un dels vehicles intervinguts s'ha localitzat un doble fons , on havien amagat les joies de més valor , de les que encara no s'havien desprès. Es tracta de la major intervenció d'efectes robats assolida per la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid en els últims anys, pot superar el milió d'euros .

< p> la investigació continua oberta i no es descarta la detenció d'altres persones, així com la implicació dels detinguts en altres fets delictius.