Quantcast

El Guggenheim ofereix als Trump un excusat d'or malgrat demanar un Van Gogh

Tots els presidents dels Estats Units demanen prestat elements decoratius per a la Casa Blanca. En aquesta ocasió Donald Trump i Melània van sol·licitar al museu Guggenheim l'obra "Paisatge amb neu" de Vicent Vang Gogh. No obstant això, la seva petició va ser denegada pel museu i li ha ofert al mandatari nord-americà un excusat d'or.

Segons informa ' la Vanguardia ', la directora artística considera que la tassa de vàter d'or és una sàtira sobre l'excés de riquesa de la nació. L'obra, de nom "Amèrica" ??i l'autor és l'artista italià Maurizio Cattelan, està valorada en més d'un milió de dòlars i va ser usat en el bany públic del museu perquè els visitants poguessin fer ús d'ell.

La versió de la direcció del Guggenheim de la negativa de la cessió del quadre resideix que l'obra "havia de viatjar al museu de Bilbao" i que hauria de quedar-se de manera "permanent" al seu retorn, per aquest motiu "lamentessin profundament no atendre la seva petició". Pel que fa al vàter, assegura la directora Nancy Spector que és "valuós i una mica fràgil" i que en el cas que Trump accedeixi al préstec "posaran totes les facilitats per al seu ús i instal·lació".