Quantcast

El Consell d'Estat avala la candidatura de Puigdemont i el Govern manté la intenció d'impugnar-

Un pas als esdeveniments pel que fa a la investidura de Carles Puigdemont. El Govern, malgrat la seva clara intenció d'impugnar-la, es troba ara amb la negativa del Consell d'Estat, que considera ara que recórrer davant el Tribunal Constitucional la candidatura de l'expresident no té cap fonament.

Segons informa 'La Vanguardia', l'Executiu de Mariano Rajoy considera que els arguments presentats davant aquest organisme estan avalats. A més, assenyalen que l'informe presentat és vinculant i no és preceptiu, motiu pel qual seguiran endavant amb la intenció d'impugnar la investidura del candidat de Junts Per Catalunya.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría , ha sostingut en roda de premsa que Puigdemont no pot ser investit pel fet que es troba "fugit" de la justícia i té una ordre de detenció en contra seu, de manera que "no concorren les circumstàncies que permetin una investidura presencial".

el nou president del Parlament, Roger Torrent, va convocar a meitat de setmana el ple d'investidura per al proper dimarts a les 15:00 hores de la tarda.