Quantcast

Bankia repartirà un dividend de 0,11 euros a l'abril

El Consell d'Administració de Bankia ha acordat proposar a la Junta General d'Accionistes l'abonament d'un dividend de 0,11 euros bruts per acció amb càrrec als resultats de 2017, segons ha informat aquest divendres l'entitat.

d'aquesta manera, es repartiran 340 milions d'euros en dividend , fet que suposa un 7% més que l'any precedent . Bankia va explicar que així mantindria el seu dividend per acció respecte al distribuït l'any passat, tot i que la quantia total abonada és superior a causa de l'increment del nombre d'accions després de l'ampliació realitzada per a la integració de BMN < /b>.

El abonament d'aquesta retribució es farà, igual que en els tres últims anys, en efectiu i en un únic pagament , que està previst es faci el proper mes d'abril.

Serà el quart dividend en la història de Bankia . Des que el juliol de 2015, Bankia va abonar la seva primera retribució a l'accionista, el pagament acumulat arribarà als 1.160 milions d'euros .

L'entitat ha subratllat que "tot i el difícil entorn pel qual ha travessat el sector financer durant aquests anys, l'entitat ha aconseguit generar prou capital com per a escometre la integració de BMN sense que aquesta operació hagi afectat el dividend per acció".

Pel que fa a la devolució d'ajudes públiques rebudes en el 'rescat' de 2012, amb aquest dividend la quantia total augmenta fins als 2.863 milions d'euros .

A més, el Consell d'Administració de Bankia ha aprovat el nomenament de Carlos Egea , fins ara conseller extern de l'entitat, com a nou conseller executiu del banc. Així, el Consell de Bankia estarà compost per 11 membres : José Ignacio Goirigolzarri, José Sevilla, Antonio Ortega, Carlos Egea, Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo, Eva Castillo, Jorge Cosmen, José Luis Feito, Fernando Fernández i Antonio Greño .

Nascut a 1947 , Egea va iniciar la seva activitat professional en el sector industrial per a posteriorment incorporar-se al sector financer a través del Banco Atlántico . L'any 1976 va ingressar a la Caixa d'Estalvis de Múrcia . En 1983 va ser nomenat director general de la mateixa i el 2008, president . Des de l'any 2010 i fins a la seva fusió amb Bankia, Egea ha estat president del Consell d'Administració de BMN.