Quantcast

Creu Roja Andorrana aposta per l'esport amb salut a través d'una acció de col·laboració amb la Font Blanca

En el marc de la cursa de la Font Blanca, que se celebra durant aquest cap de setmana a Vallnord, la Creu Roja Andorrana, amb la col·laboració del servei e-Beat, donarà la possibilitat als participants de fer-se un electrocardiograma a la carpa que l'entitat hi instal·la per fer-se càrrec de l'assistència sanitària.

Amb aquesta acció, que es posa en marxa enguany com una de les novetats de l'esdeveniment, les tres organitzacions volen fomentar l'esport amb salut a través de la incorporació d'un sistema de telemedicina durant el desenvolupament de la cursa de la Font Blanca per ajudar a millorar la seguretat dels seus participants i fomentar la prevenció activa.

Els exàmens es realitzaran de forma gratuïta a la carpa de la Creu Roja Andorrana a tots aquells participants que ho desitgin de la mà del personal d'e-Beat. Un cop realitzada, la prova s'enviarà telemàticament a un cardiòleg d'Andorra i aquest la retornarà amb els resultats. Segons ha avançat el cap de l'àrea de Prevenció de la Creu Roja, Quim Fenoll, «es tracta d'un procés àgil perquè la salut no entén de localitzacions i la rapidesa d'actuació és essencial».

E-Beat és un sistema innovador 'Made in Andorra' que forma part de les empreses tecnològiques del NIU d'Andorra Telecom. Aquest servei contribueix a un diagnòstic ràpid i de qualitat a possibles problemes cardiovasculars realitzat per un cardiòleg expert, amb l'objectiu de minimitzar el temps d'atenció a la persona en cas d'urgència, reduir les conseqüències i fomentar així la prevenció activa.