Quantcast

AVANÇ | Rajoy demana el seu aval al Consell d'Estat per recórrer que Puigdemont opti a la investidura

El president del Govern, Mariano Rajoy, va sol·licitar aquest dijous un informe al Consell d'Estat a l'efecte d'interposar davant del Tribunal Constitucional la impugnació de la resolució del president del Parlament català, Roger Torrent, que proposa a Carles Puigdemont com a candidat a la Presidència de la Generalitat tot i estar fugit de la Justícia.

Així ho ha avançat la vicepresidenta de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, en una compareixença al Palau de la Moncloa, en què va explicar que la interposició d'aquest recurs comportaria la suspensió d'aquesta decisió de Torrent, perquè l'estatus jurídic actual de Puigdemont és "incompatible amb la seva compareixença personal a la Cambra".

Això és així, va prosseguir Sáenz de Santamaría, perquè "pesa sobre ell una ordre judicial de detenció que s'ha de fer efectiva tan aviat com entri en el territori espanyol ". Per tant, va adduir que Puigdemont "no té el dret de llibertat ambulatòria" i això li "impediria" acudir al Ple d'investidura.