Quantcast

Detingut a Albacete un perillós fugitiu romanès buscat per homicidi

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrigueras ( Albacete ) a un perillós fugitiu fugit de la Justícia romanesa , que va matar < / b> a al seu país a una persona quan va entrar a robar a casa .

Segons ha informat el Institut Armat , el arrestadom CMS, de 34 anys d'edat, està acusat pels jutges del seu país de " robatori amb violència qualificat ", equivalent a la legislació espanyola a un homicidi en connexió amb un delicte de < b> robatori amb força .

Els fets que s'imputen a aquest acusat van tenir lloc a abril de 2016 , quan va assaltar un habitatge habitat amb la intenció de cometre un robatori. En ser sorprès per la seva habitant, per fugir li va colpejar violentament al cap amb un objecte contundent i va provocar la seva mort .

Coneixedor de la sentència dictada, el condemnat va eludir l'acció de la justícia del seu país , trobant-se en parador desconegut . Per tals fets, les autoritats romaneses van emetre una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per tal de localitzar el fugat i poder presentar-lo davant la justícia romanesa.

Gràcies a la ràpida sol·licitud d' col·laboració policial internacional existent amb la Agregadoria d'Interior de l'Ambaixada de Romania a Espanya , es va posar en coneixement de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil la possibilitat que el fugat pogués trobar-se residint a Espanya.

RÀPIDA CAPTURA

Les autoritats romaneses van advertir que es tractava d'un individu potencialment perillós , habitualment armat i capaç de enfrontar-se a les forces de seguretat en cas de ser detectat. De fet, aquesta persona i a complir una condemna de 10 anys de presó a Romania per la comissió d'un altre homicidi .

< p> Un cop rebuda l'ordre de detenció, els investigadors del Institut Armat van detectar que aquesta persona pogués estar en les rodalies de la capital albacetense.

Fruit d'aquestes investigacions i després de diversos serveis operatius, juntament amb l'anàlisi de dades derivades de l'intercanvi d'informació amb la policia romanesa , es va poder delimitar el parador del fugat fins al punt de ser localitzat a la localitat d'Albacete de Madrigueras .

Després d'establir un complex dispositiu policial en aquest municipi, es va aconseguir la localització i detenció del fugitiu sense risc ni possibilitat d'enfrontament per part del detingut contra els agents ni de la resta de veïns.