Quantcast

Competència multa Mediaset per excés de publicitat

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat a Mediaset Espanya amb 35.850 euros per superar els límits d'emissió dedicats als missatges publicitaris.

Les infraccions es van produir entre de maig i July passats en els canals Quatre, Telecinco i Boing. Segons ha informat aquest dijous l'organisme supervisor, Mediaset ha vulnerat l'article 14.1 de la Llei General de Comunicació Audiovisual ( LGCA ), que estableix el límit d'emissió de publicitat, de missatges publicitaris i de televenda a 12 minuts per hora natural.

en concret, el precepte assenyala que " per al còmput d'aquests 12 minuts es tindrà només en compte el conjunt dels missatges publicitaris i la televenda, excloent el patrocini i l'emplaçament ". "També s'ha d'excloure del còmput la telepromoció quan el missatge individual de la telepromoció tingui una durada clarament superior a la d'un missatge publicitari i el conjunt de telepromocions no superi els 36 minuts al dia , ni ho s 3 minuts per hora de rellotge ", afegeix l'article.

a Mediaset se li ha aplicat la reducció de la sanció inicialment prevista (59.750 euros), en aplicació del que disposa l a Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques , per reconèixer voluntàriament la seva responsabilitat i per haver realitzat el pagament voluntari amb anterioritat a dictar-se la resolució.

la CNMC recorda que contra aquesta resolució, Mediaset podrà interposar directament recurs contenciós -administratiu davant la Audiència Nacional en el termini de dos mesos a partir del dia següent al de la notificació.