Quantcast

Ricardo Costa obre en canal el finançament il·legal del PP a la Comunitat Valenciana

L'exsecretari general del PP de València Ricardo Costa ha confessat que el PP valencià es finançava de manera il·legal en la seva declaració davant l'Audiència Nacional. "Sí, (el PP) es finançava amb diner negre" que aportaven empresaris a canvi de contractació pública, ha afirmat Costa en el judici.

El "màxim responsable" d'aquesta activitat il·legal, va afegir, era Francisco Camps , expresident de la Comunitat Valenciana i del partit en aquesta comunitat. Es va referir a empreses i quantitats i va admetre la seva responsabilitat en aquest finançament il·legal per no haver-la denunciat malgrat conèixer-la.

A l'inici de la seva compareixença va dir, a preguntes de la Fiscalia, que només va fer una declaració sobre aquest assumpte el 2012. "Vaig declarar en instrucció en unes condicions personals i familiars molt complexes, acaben de passar un procediment judicial amb moltes pressions, no he parlat mai amb els mitjans de comunicació i vull explicar ara, després d'una profunda reflexió, el que ha concorregut ", ha indicat.

Segons el seu relat, Camps era el responsable de" les decisions més importants "que es prenien en relació a la campanya electoral en què va ser candidat. El 2007 les decisions "les prenia el president del PP, el senyor Camps, que a més era el candidat, si bé és cert que comptava amb el suport d'un equip que coordinava la campanya, que estava dirigit per Vicente Rambla", ha assegurat. < / p>

va explicar que no hi havia un pressupost tancat de la campanya i que la decisió d'encarregar la seva organització a l'empresa Orange Market la va prendre directament el candidat, després d'això es el "comunica Álvaro Pérez, encara que posteriorment vaig tenir comunicació oficial ", va assegurar.

Amb la seva declaració va confirmar el que s'ha dit la passada setmana pel capitost de la 'Gürtel', Francisco Correa, i pels seus màxims col·laboradors, Pedro Crespo i Álvaro Pérez` el Bigotes. Segons ha dit a preguntes de la Fiscalia, el PP pagava amb diners dels empresaris: "Es pagava de dues maneres. En primer lloc amb la subvenció electoral de les Corts. I en el cas del PP, amb aportacions en efectiu d'empresaris que tenien adjudicacions amb el Govern valencià. És cert que el PP finançava amb diner negre la campanya de 2007 ".

En un moment de la seva declaració, Costa va admetre que havia omès el seu deure de denunciar una situació il·legal i ha dit estar "disposat a assumir la responsabilitat que comporta".