Quantcast

Neilson portarà aquesta temporada 11.000 esquiadors britànics al país, un 10% més que l'hivern passat

L'operador turístic britànic Neilson, que fa ja anys que gestiona l'arribada d'esquiadors vinguts de diversos punts del Regne Unit cap a Andorra, calcula que portarà durant aquesta temporada d'hivern uns 11.000 turistes d'aquest país. Són unes dades positives, que a més representen un increment d'entre el 10 i el 12% en comparació a l'hivern passat, ha assegurat el responsable de Neilson a Andorra, Iain Archer.

Els vols de l'operador turístic britànic surten els diumenges des dels aeroports de London Stansted, London Gatwick, Manchester i Eaest Midlands, en destinació a Lleida-Alguaire, i d'allà els clients agafen un trànsfer en direcció a Andorra. Un cop al Principat, el 75% dels britànics es decanta per esquiar a Grandvalira, sobretot a Soldeu i al Tarter, mentre que el 25% restant prefereix Arinsal, a Vallnord. En qualsevol de les dues destinacions «els nostres clients estan contents amb les condicions de neu i el que els ofereixen les estacions aquesta temporada», ha assegurat Archer. També estan satisfets amb els serveis dels monitors d'esquí.

L'hivern, però, no va començar amb bon peu, ja que a causa de les condicions meteorològiques, especialment la boira, els vols no van poder aterrar a Alguaire les primeres dues setmanes, i van haver de ser desviats a Reus i a Barcelona. En qualsevol cas, el procediment que es duu a terme en aquests casos, coordinat amb Aeroports de Catalunya, funciona bé i per tant aquests canvis en l'aterratge «no són un inconvenient».

La connexió amb l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, pendent de negociacions

Pel que fa a la possibilitat de poder realitzar connexions similars entre el Regne Unit i Alguaire però, en aquest cas, amb l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell (fet que estalviaria molt de temps en el trànsfer de l'aeroport fins a les estacions), Archer ha explicat que aquesta instal·lació és «massa petita» per als seus avions A321 i 757. En qualsevol cas, ha assegurat que estan en converses amb Aeroports de Catalunya per tancar un acord, de manera que es pugui trobar un col·laborador amb avions més petits i poder oferir als clients de Neilson aquesta connexió.