Quantcast

Casa de la Vall perd 4.000 visitants des que l'entrada és de pagament

El Govern ha informat aquest dimecres que, tot i que les visites globals de museus i monuments van augmentar l'any passat, la xifra de visitants als museus va patir una davallada, a causa de la reducció, en més de 4.000 persones, de l'afluència a Casa de la Vall. El motiu d'aquesta baixada és que les visites a Casa de la Vall van començar a ser de pagament el gener del 2017, per equiparar el seu funcionament a la resta d'equipaments culturals gestionats pel Govern. Així, l'executiu ha assegurat que ja preveia aquesta baixada de visites.

En concret, els museus gestionats pel Govern van registrar 58.518 visites, un 2% menys que l'any 2016, una xifra que allarga un any més la tendència baixista dels visitants en aquests equipaments. Malgrat tot, el Govern ha destacat que, excepte Casa de la Vall, tots els museus han millorat les seves xifres respecte els resultats obtinguts el 2016, amb un augment de més de 3.000 visitants. Després de l'antic parlament, els museus més visitats són la Casa d'Areny-Plandolit i el Museu Nacional de l'Automòbil.

D'altra banda, pel que fa als monuments, durant el 2017 van rebre 48.129 visitants, un 3% més que l'any anterior. El monument amb més afluència continua sent el Santuari de Meritxell, seguit per l'església de Sant Joan de Caselles i la de Sant Miquel d'Engolasters. Així, el global de visites als museus i monuments ha ascendit a 106.647 persones, 263 més que el 2016.

Aquestes dades s'han fet públiques després que el conseller general liberal Ferran Costa presentés una pregunta, aquest dilluns, per saber en què es fonamentava el Govern per assegurar que l'assistència als museus havia augmentat en més de 3.000 visitants quan les xifres globals marcaven un descens de més de 1.600 persones. Tal com ha aclarit el Govern, l'augment de 3.000 visitants correspon al conjunt de museus sense comptar Casa de la Vall, i ha rectificat l'error de redacció que contenia el comunicat de premsa de la setmana passada, en el qual es constata que la davallada de visitants ha estat de 1.275 persones.