Quantcast

Tres quarts de la cambra de diputats danesa No rebrà a Puigdemont en la visita al Parlament danès avui

Els portaveus de política exterior dels principals partits danesos es neguen a rebre Puigdemont en la seva visita d'avui al Parlament danès al·legant que no tenen temps i que no simpatitzen amb l'independentisme català. Les tres formacions polítiques que formen el Govern danès, Partit Liberal, Aliança Liberal i el Partit Conservador no seran presents a Christiansborg , seu del Parlament. El Partit Popular Danès , aliat polític dels conservadors, tampoc assistirà a aquesta visita de l'expresident català, tampoc els socialdemòcrates assistiran, en total, i segons informa 'el Mundo' , representen el 76,5% dels escons de la cambra.

Magni Arge , representant de les Illes Fèroe, pertany al partit Republicà , partit d'esquerres que vol la independència d'aquestes illes d'uns 50.000 habitants , ha estat la que ha convocat aquesta reunió amb Carles Puigdemont. Les veus que més ha criticat l'expresident català ha estat la de Anders Samuelsen , ministre de Afers Exteriors del partit Aliança Liberal i Henrik Dahl , portaveu parlamentari d'Exteriors que diu que Puigdemont ha comès "alta traïció" .

" L'interlocutor de l'Estat danès és el Govern espanyol a Madrid . Personalment, a més, tinc una responsabilitat especial perquè el líder del meu partit és el ministre d'Exteriors < / b>. Reunir-me amb Puigdemont enviaria l'errònia senyal que sentim simpatia i comprensió cap als separatistes catalans, i no és així "ha comentat el parlamentari davant els mitjans danesos.