Quantcast

El Museu de Ciències Naturals obre una exposició per perdre la por als llops i als taurons

El Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC inaugura avui la mostra fotogràfica 'Llops i taurons. Preses de les nostres pors ', que es podrà visitar fins el proper 1 d'abril .

L'exposició consta de 30 fotografies amb imatges del llop ibèric i del tauró blanc . Segons el seu autor, Ramon Carretero , amb ella pretén desmuntar " falsos mites " i sensibilitzar la població sobre la necessitat de conservar aquestes dues espècies .

Aquest és precisament l'objectiu d'aquesta exposició, en la qual Carretero uneix les seves dues passions , la fotografia i la naturalesa , i l'objectiu és sensibilitzar el públic sobre la conservació d'aquestes dues espècies.

Les 30 imatges que retraten al llop ibèric estan fetes en els centres d'educació ambiental CEA La Dehesa (Albacete) i Cañada Real (Madrid) . Les fotos del tauró blanc van ser preses a l'illa Guadalupe , a Mèxic. També s'inclouen panells sobre la tasca de la ONG WWF en la conservació del llop, així com informació sobre el centre La Devesa .

"Amb aquesta exposició pretenem que els visitants no es deixin portar per la tradició popular que produeix una por atàvica a aquestes dues espècies i comprenguin la importància que tenen per a l'equilibri dels ecosistemes en estar al cim de la cadena alimentària ", ha indicat Santiago Merino , director del MNCN .

"Pocs depredadors han estat tractats tan injustament com el llop i el tauró blanc. Amb les meves imatges vull apropar el públic a aquestes dues espècies emblemàtiques i mostrar un altre punt de vista, el de l'admiració i respecte de qui ha estat cara a cara amb ells ", va afegir Ramon Carretero.