Quantcast

Zoido informarà demà a la Comissió d'Interior del Congrés sobre el caos a l'AP-6 i el CIE d'Archidona

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido , compareixerà aquest dimecres a les 9.30 hores davant la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats per explicar el caos ocorregut a la AP-6 durant la nevada dels dies 6 i 7 de gener i la situació al CIE temporal ubicat a la presó de Archidona (Màlaga), amb el suposat suïcidi de l'intern Mohamed Bouderbala.

Les compareixences per informar del caos a la AP-6, on centenars de cotxes van quedar atrapats a la neu durant hores, i les actuacions de la seva Ministeri corresponen a una petició pròpia i tres sol·licituds de l us grups parlamentaris Socialista , de Ciutadans i de Units Podem .

El PSOE incloïa en la seva sol·licitud la valoració de la " greu imprevisió i descoordinació " en l'actuació del Govern. Les quatre s'han de substanciar de forma conjunta.

Després d'elles, Zoido respondrà a sengles peticions de compareixença del Grup Socialista i del de Units Podem , que també s'abordaran a la vegada, sobre "la situació en què es troben els immigrants retinguts en l'anomenat 'CIE temporal' situat a la presó de Archidona ( Màlaga < / b>), el seu ajust a la legalitat nacional i internacional, així com els seus plans de futur respecte a aquesta instal·lació ", explicacions requerides pel PSOE , i, a més," les circumstàncies en què es donar la mort "de Mohamed Bouderbala i la" actuació posterior per part de les autoritats pel que fa a la investigació sobre la mort i la informació donada a la família ", a petició de Units Podem .