Quantcast

El Rei assistirà demà al Fòrum Econòmic Mundial de Davos

El rei Felip VI participarà demà, dimecres, al Fòrum Econòmic Mundial de Davos , que se celebra en aquesta localitat suïssa fins divendres , segons ha informat Casa Reial.

Serà la primera vegada que el Monarca acudeixi a Davos , encara que el passat mes de maig ja va assistir a la reunió del Fòrum Econòmic Mundial sobre l'Orient Pròxim i el nord d'Àfrica que es va celebrar a Jordània , on va tenir ocasió de canviar impressions amb l'amfitrió, el rei Abdul·là II de Jordània , i el president palestí, Mahmud Abbàs , entre d'altres.

A Felip l'acompanyen Luis de Guindos , ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, i Elya que el president del Govern, Mariano Rajoy , no participarà en aquest fòrum .

Rajoy va anunciar l'any 2014 la seva assistència a Davos, però pocs dies abans va comunicar que no aniria i que en el seu lloc assistiria el llavors ministre de industr ia, José Manuel Soria .

En 2010 l'en aquells dies president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero , va representar a Espanya a Davos.

A aquest fòrum econòmic mundial, que se celebra anualment a Suïssa , assisteixen en aquesta ocasió més de 300 experts econòmics i 65 caps d'Estat i de govern . Entre ells figuren el president dels Estats Units, Donald Trump ; el de França , Emmanuel Macron ; el de la Xina, Xi Jinping ; el de Argentina, Mauricio Macri, i el de Colòmbia, José Manuel Santos .

El Fòrum Econòmic Mundial va ser fundat el 1971 per Klaus M. Schwab , professor d'economia a Suïssa . & # 8203;