Quantcast

Torrent proposa a Puigdemont "únic candidat" a la Presidència de la Generalitat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent , ha anunciat aquest dilluns que v aa proposar a Carles Puigdemont com a "únic candidat" a la Presidència de la Generalitat. < / p>

en una roda de premsa a la seu de la Cambra catalana , Torrent va realitzar aquest anunci coincidint amb el viatge que Puigdemont va fer aquest dilluns a Copenhaguen (Dinamarca ) per a donar una conferència en una universitat.

Aquest desplaçament del expresident autonòmic des Brussel·les , on estava fugit de la Justícia espanyola , ha portat a la Fiscalia a demanar al jutge que cursi una euroordre a les autoritats daneses perquè aturin al nou candidat a la Generalitat per sedició, malversació i altres delicte s, causa que té oberta a el Tribunal Suprem .

Torrent , a més d'anunciar la candidatura a la investidura de Puigdemont , ha explicat que vol reunir-co n Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez , en presó preventiva. També va assegurar que vol veure amb el propi Puigdemont i amb els exdiputats fugits a Brussel·les.

A més, el president de la Cambra catalana < / b> també va demandar una reunió amb el president del Govern, Mariano Rajoy , per parlar de la situació en Catalunya .