Quantcast

Detingut a Alacant un històric mafiós italià fugit des de 1993

La Policia Nacional , en col·laboració amb les autoritats italianes , ha detingut a Alacant a l'històric mafiós Fausto Pellegrinetti, que portava fugit des < b> 1993 .

Segons ha informat la Policia , l'arrestat tenia en vigor tres reclamacions internacionals per delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals i actualment residia a un àtic en una zona de luxe alacantina sota una falsa identitat .

L'arrest de Pellegrinetti posa fi a una investigació de gairebé dos anys , coordinada per la Direzione Distrettuale Antimàfia de Roma . Han col·laborat el Grup de Localització de Fugitius de la Policia Nacional espanyola, la Criminalpol i la Direzione Centrale Servizi Antidroga.

Aquest mafiós va ser detingut el 1992 a Roma amb més d'un milió i mig de dòlars en el seu poder després de la seva última operació de narcotràfic, però va aconseguir fugir un any més tard durant un arrest domiciliari en una clínica romana i va continuar amb la seva activitat delictiva a la clandestinitat.

ÀTIC dE LUXE

El seu arrest a Alacant va ser realitzat per agents de la Policia espanyola < / b>, al costat d'agents italians específicament desplaçats per a aquesta investigació, en el domicili del fugitiu, un àtic de luxe en una zona exclusiva de la ciutat alacantina on residia amb una identitat falsa.

L'arrestat tenia en vigor tres reclamacions internacionals emeses per Itàlia pels delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals pels que hab ía estat condemnat definitivament a 13 anys de presó . Els fets investigats en el seu moment van acreditar la compra de 550 quilograms de cocaïna i el blanqueig de més 6.000 milions de lires procedents del narcotràfic .

Després de gairebé 25 anys ocult, els investigadors italians van centrar la seva pista a Alacant , on, al costat de la Policia Nacional espanyola , van aconseguir desmuntar la xarxa de protecció del fugitiu i detenir l'històric mafiós.

ALIANÇA MAFIOSA

Pellegrinetti és un històric mafiós italià que va mantenir una estreta relació criminal amb el famós clan dels Marsigliesi, Berenguer, Bellicini i Bergamelli. el vostre llarguíssim historial criminal es va iniciar el 1980 , al costat del seu grup del Tufello , quan després d'una reunió en un restaurant del Trastevere amb altres membres de l'anomenada banda de la Magliana van decidir aliar-se.

Entre tots dos grups es va iniciar una relació basada en les apostes clandestines, els segrestos, el s robatoris i les extorsions . Va ser el 1992, a partir d'una investigació de la DEA , quan les autoritats italianes van seguir el rastre del diners procedents de la seva última operació de tràfic d'estupefaents des de Amèrica del Nord a Europa i Colòmbia .

Així van arribar fins Pellegrinetti , aconseguint la seva detenció a la coneguda zona de Via Aurelia de Roma amb més un milió i mig de dòlars en metàl·lic . Però a l'octubre de 1993 aquest mafiós va aconseguir escapa r durant un arrest domiciliari en una clínica privada de Roma .