Quantcast

La Fiscalia sol·licita que es tramiete l'euroordre per la detenció d'Puigdemont

La Fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Suprem que dicti una ordre de detenció contra l'expresident de la Generalitat , el cessat, Carles Puigdemont, després que d'aquest hagués aterrat a Dinamarca .

l'expresident va aterrar al aeroport de Copenhagu i, al voltant de les 8:20 hora local, per assistir, aquesta tarda, a un debat sobre el procés independentista organitzat per la Universitat de Copenhaguen .

Puigdemont va arribar a Copenhaguen acompanyat per l'empresari Josep Maria Matamala . Després de l'aterratge, no han fet declaracions de cap tipus.

L'expresident es trobava fugit a Bèlgica des de fa tres mesos, quan el Govern va aplicar a Catalunya article 155 de la Constitució i se l'acusés d'un presumpte delicte de rebel·lió, secessió i malversació de càrrecs públics .

Tal com informa ' El món , i l Govern ha posat a disposició de la Fiscalia tota la informació n que tenen les forces de seguretat de l'Estat sobre la situació del expresident de Catalunya, encara que ha incidit que la decisió de sol·licitar l'euroordre correspon a la justícia.