Quantcast

Govern i agents socials es reuneixen avui per tractar la situació del PAE

El Govern i els interlocutors socials mantindran una reunió aquest divendres per abordar la situació del Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE) després de la sentència del Tribunal Constitucional que atribueix la gestió d'aquest ajut a les comunitats autònomes .

El secretari d'Estat d'Ocupació, Joan Pau Risc , ha convocat per avui una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social del Pla de Xoc per l'Ocupació , en la qual estan presents els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepime .

En aquesta trobada està previst abordar la situació del PAE , després de la decisió del Constitucional el passat 10 gen en el qual atribuïa la gestió d'aquest ajut de 426 euros a aturats de llarga durada a les comunitats autònomes i no al Estat . D'aquesta manera, no anul·lava la prestació sinó que corregia un aspecte competencial en atorgar la gestió a les autonomies.

La taula tractarà de consensuar aquest divendres una fórmula per a la gestió de l'ajuda que compleixi la sentència i permeti la continuïtat del programa en els propers tres mesos, fins a l'abril, quan finalitza la seva vigència. Una vegada que rebi el vistiplau dels agents socials, es traslladarà a les comunitats autònomes.

Encara que s'articuli una solució al PAE amb certa celeritat, l'objectiu és que tots els programes de protecció social ( PAE , Prepara i RAI ) es simplifiquin en pocs mesos per a "donar-los coherència i adequar-los plenament a la doctrina del Tribunal Constitucional i incrementar la seva eficàcia ", en paraules de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez .