Quantcast

Afluixa el temporal al nord i Canàries en un altre dia de temps tranquil

El temporal marítim que assota el litoral gallec , cantàbric i canari des de començaments d'aquesta setmana tendirà a afluixar aquest divendres a un altre dia de temps tranquil a la major part d'Espanya , amb predomini de cel assolellat i temperatures temperades .

la agència Estatal de Meteorologia ( Aemet ) manté avisos grocs per risc de mar combinada amb onades de quatre a cinc metres en gairebé tota la costa del nord ( la Corunya, Lugo, Astúries , Cantàbria, Biscaia i Guipúscoa ), que tendirà a calmar-se.

El mateix passa a Canàries , amb avisos grocs per onades de fins a cinc metres a tot l'arxipèlag excepte el sud de Tenerife , si bé aquestes advertències desapareixeran aquesta tarda.

Meteorologia ha activat entre les 12.00 i les 20.00 hores de dimecres el avís vermell per risc extrem d'onatge en la Corunya i Lugo . La boia de Langosteira , situada davant del port de La Corunya , va registrar a les 17.00 hores d'aquest dia una alçada màxima de l'onatge de 19,23 metres , fet que suposa un nou rècord històric, segons Ports de l'Estat.

D'altra banda, el cel estarà avui clar en àmplies zones del país, amb algunes excepcions. Per exemple, hi haurà núvols i pluges al Cantàbric oriental, els Pirineus , Melilla i, de forma més ocasional, el nord de les illes de més relleu de Canàries .

Les temperatures augmentaran en l'àrea llevantina i les seves proximitats, i baixaran en zones de muntanya de la meitat nord peninsular. Les capitals més caloroses seran València (22ºC), Santa Cruz de Tenerife (21) i Alacant , Castelló de la Plana , Les Palmes de Gran Canària i Múrcia (20), mentre que farà més fred a Burgos , Pamplona i Vitòria (9), i Segòvia i Soria (10).

Finalment, aquest divendres bufaran ratxes de vent fort al litoral cantàbric oriental, el baix Ebre i els Pirineus .