Quantcast

Llogar a universitaris, un negoci molt rendible

Els estudiants s'han convertit en un dels col·lectius que més han dinamitzat el mercat del lloguer a Espanya en els últims anys. Tant l'arribada d'estudiants internacionals com el trasllat d'estudiants espanyols ha generat una mitjana de 42 milions d'euros en lloguers.

Durant el curs 2016/2017, Espanya va rebre 112.934 estudiants internacionals per cursar ensenyaments de grau, de primer i segon cicle, màster i doctorat, segons recull el Ministeri d'Educació en el seu avanç de l'Estadística d'Estudiants Universitaris.

la mobilitat i arribada a ciutats com Madrid, Barcelona, ??València, Granada o Salamanca "són dos dels principals motors del sector ja que suposen una demanda creixent i constant d'allotjament, sobretot a les ciutats universitàries "segons Mariano Kostelec, CEO del servei d'allotjament per a estudiants uniplaces.es.

segons uniplaces.es , els beneficis generats pel col·lectiu de propietaris d'habitatges durant aquest període van ascendir a 381.152.250 milions d'euros, una quantitat que des de la companyia consideren que s'incrementarà durant 2018

"Les dades del Ministeri mostren un creixement en el nombre d'estudiants, amb respecte al curs anterior, tant de grau com de màster i doctorat, per la qual cosa és d'esperar que aquest any es mantingui el ritme i fins i tot s'incrementi el nombre de joves estrangers que arriben a les universitats espanyoles ". afirmen des de la companyia.

CIUTATS UNIVERSITARIS

Dels 94.962 estudiants internacionals que hi ha a Espanya, 25.205 d'ells van triar cursar els seus estudis en universitats madrilenyes; 22.960, van decidir estudiar a centres catalans i 12.916 es van anar a universitats andaluses.

A més, 10.212 joves internacionals es van matricular en centres de la Comunitat Valenciana, i 6.349 es van decantar per universitats de Castella i Lleó.

Espanya manté així la primera posició en el rànquing de països que més erasmus reben de manera que la mobilitat estudiantil seguirà sent durant 2018 "un dels motors del sector immobiliari en generar una demanda constant d'habitacions en pisos compartits. Una fórmula de lloguer que, al seu torn, permet als propietaris obtenir una major rendibilitat ", finalitza Kostelec.