Quantcast

PÚNICA | Marjaliza confessa que va repartir comissions amb Granados i López Madrid

El presumpte cervell de la trama Púnica, David Marjaliza, confessa que es va repartir amb l'empresari Javier López Madrid i Francisco Granados 3,6 milions d'euros per les obres del metro. L'acusació contra el qual va ser mà dreta d'Aguirre va tancant el cèrcol al voltant de l'ex-presidenta de la Comunitat de Madrid.

Marjaliza ha dit davant del jutge que va pagar comissions d'entre 3.000 i 6.000 euros a polítics del PP, PSOE i Esquerra Unida en diversos municipis madrilenys. D'aquesta manera, va aconseguir adjudicar-se més de 1.000 habitatges entre 2000 i 2013.

A més, ha confirmat que tant ell com López Madrid i Granados, es van repartir una comissió de més de 3,6 milions per a l'adjudicació de una empresa de Marjaliza en tres obres del Metro de Madrid. Els treballs es van realitzar en l'any 2014, quan Granados era conseller de Transports en el govern madrileny presidit per Esperanza Aguirre.

La declaració és de vital importància per a l'aclariment de la trama. Tant que el jutge García Castellón, ha demanat que s'avaluï si cal proporcionar protecció a Marjaliza. La confessió acusa directament al que va ser mà dreta d'Esperanza Aguirre durant els anys en què va funcionar la trama.

No és l'únic cas en què s'està veient involucrada. Aguirre haurà de testificar, juntament amb Ignacio González, en la comissió de l'Assemblea de Madrid que investiga els casos de corrupció en el Partit Popular.