Quantcast

El PSOE assegura que l'actuació policial de l'1-O va ser un "despropòsit" per la "ineptitud" d'Interior

El PSOE ha assegurat aquest dijous al Senat que l'actuació de les Forces de Seguretat de l'Estat durant el referèndum il·legal de l'1-O a Catalunya va ser un "despropòsit" per la "ineptitud" del Ministeri de l'Interior i els seus responsables. < / p>

Així ho va assegurar el senador socialista Francisco González Cabanya durant la compareixença a la cambra alta del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per informar del dispositiu policial de l'1-O i en els mesos previs i posteriors.

En la seva intervenció, González Cabanya, després d'expressar el seu rebuig al referèndum il·legal d'octubre passat, va sostenir que l'actuació de les Forces de Seguretat de l'Estat va ser un "despropòsit", una cosa que va atribuir a la "improvisació" per part de Zoido i Interior.

El senador socialista va argumentar que la "terrible falta de previsió" d'Interior va deixar "als peus dels cavall" als policies nacionals i els guàrdies civils, als quals, va afegir, es va enviar "a la desesperada" per tractar d'evitar la votació l'1-O, atès que els Mossos d'Esquadra no ho estaven fent.

Segons el representant del PSOE, en això hi va haver una "actitud negligent" del Govern i una "certa dosi de ingenuïtat "en esperar que l'excap dels Mossos Josep Lluís Trapero anava a aplicar les ordres judicials d'impedir el referèndum independentista.