Quantcast

DAKAR 2018 | Es cancel·la l'etapa de motos "per falta de seguretat"

La direcció de carrera del Ral·li Dakar 2018 ha decidit cancel·lar l'etapa de motos, la 11a, que havia de tenir lloc entre Fimbalá i San Juan (Argentina), tal com han informat des

No és la primera vegada que es cancel·la aquesta edició del ral·li. L'anterior va ser la novena, entre Tupiza (Bolívia) i Salta (Argentina) davant la impossibilitat de aixeca el campament de sortida davant les inundacions del terreny. Les motos tampoc van completar el primer tram (113 quilòmetres) de la 6a etapa, entre Arequipa i La Pau, per l'acumulació de boires.

Els pilots de motos i quads s'han negat a competir després de modificar el recorregut per les condicions climàtiques. "Per falta de seguretat", informen els documents oficials emesos pels caps d'equip. Afrontaven la segona part d'aquesta "etapa marató", d'un total de 375 quilòmetres de distància, cronometrats.

El traçat dels cotxes i camions si es va modificar, passant aquests a formar part del traçat planejat per als vehicles de grans dimensions.

El tram no comptarà definitivament per a la competició. Els pilots viatjaran fins a Sant Joan, abans que demà divendres es reprengui l'etapa entre Sant Joan i Còrdova. Matthias Walkner (KTM), surt beneficiat després de l'aturada, ja que actualment té un avantatge de 32 minuts sobre Kevin Benavides (Honda), i de 39 minuts sobre Price (KTM). Manté una etapa més així el mateix avantatge.