Quantcast

'Pàtria', el llibre de ficció més venut a Espanya el 2017

'Pàtria', de Fernando Aramburu, va ser la novel·la de ficció més venuda a Espanya el 2017, segons dades de Nielsen.

La trama d'Aramburu sobre el conflicte del terrorisme basc, editada per Tusquets, pren el relleu de 'Harry Potter i el llegat maleït', que va ser el 'best-seller' de ficció a Espanya el 2016. Després de 'Pàtria', les obres de ficció més venudes van ser dues novel·les històriques: 'Origen', de Dan Brown , i 'Una columna de foc', de Ken Follet.

en el rànquing destaquen a continuació dos llibres que ja van fer aparició en el top ten de 2016: "Tot això et donaré" de Dolors Rodó , i "el laberint dels esperits" de Carlos Ruiz Zafón.

la novel·la de Dolors Rodó no és l'únic premi Planeta de la llista, ja que 'el foc invisible' de Javier Sierra, guanyador aquest any , es cola en el rànquing, tot i que en sortir a la venda en l'últim trimestre de l'any encara li espera recorregut comercial durant 2018.

el rànquing es completa amb altres grans noms de la literatura en castellà. És el cas d'Isabel Allende, que va tenir un altre èxit amb 'Més enllà de l'hivern'; Almudena Grandes, amb 'Els pacients del doctor García' i Arturo Pérez-Reverte, amb 'Falcó', que tanquen un rànquing en el qual també apareix 'El silenci de la ciutat blanca'. Aquesta novel·la de suspens d'Eva García Sáenz de Urturi apareix entre els més venuts tot i que el 2017 va sortir a la venda la segona part de la trilogia, si bé va ser el primer lliurament la qual es va imposar en vendes.