Quantcast

Torrent buscarà la fórmula per investir Puigdemont si és el candidat més recolzat

El futur polític de Catalunya es va aclarint cada vegada més. Roger Torrent, que va guanyar en les votacions a president del Parlament a José María Espejo – candidat proposat per Ciutadans – comença el seu mandat reunint-se amb els candidats dels partits polítics per veure qui té més suports per ser investit president de la Generalitat.

Tal com afirma ' La Vanguardia ', sent el bloc sobiranista el que més suports presenta – 70 pels 65 dels constitucionalistes – les dues formacions independentistes amb més suports, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, busquen un consens per determinar qui serà el candidat que se sotmetrà a investidura.

Tot indica que serà Carles Puigdemont, encara que de ser l'elegit, Torrent no descarta visitar a l'ex president a Brussel·les i parlar sobre com tirar endavant la investidura: "Veurem" va dir el nou president de la Cambra, que va assegurar en una entrevista a 'RAC1' que "per respecte a tots els grups parlamentaris" no es pronunciarà respecte a qui serà investit fins que no es reuneixi amb tots.

en el seu discurs, a diferència de Forcadell que va acabar amb un "visca la república", Torrent va ser més mesurat i va dir "visca la democràcia". Quant a la seva antecessora, assegura que amb l'ex líder de l'ANC li uneixen "conviccions i principis democràtics" i vol que tots els diputats del parlament "se sentin representats per la figura del president".